У дома > Новини > Новини от индустрията

Стоманени отливки от манган (Mn) Ningbo Zhiye

2022-09-29

Според целта на приложение манганът (Mn) е разделен на два вида, единият е устойчив на износване манган (Mn), другият е немагнитен манган (Mn) с манган повече от 17%.

В нашата леярна устойчивите на износване манганови (Mn) стомани са широко използвани за отливане на износващи се части. Такива манганови (Mn) стоманени отливки съдържат 10%-15% Mn, 0,90%ï½1,50% C, 0ï¼30ï½1,0 Si, Sâ¤0,05 Pâ¤0,10. Обикновено използваните стандартни спецификации са ZGMn13â1(C 1,10%ï½1,50%)-използва се за отливки с ниско въздействиеï¼ZGMn13â2(C1,00%ï½1,40%)-използва се за обикновени отливкиï¼ZGMn13â3(C0,90%ï½1,30%)-използва се за сложни отливкиï¼ZGMn13-4(C0.90%~1.20%)-използва се за отливки с по-голяма ударност, всички с Mn в рамките на 11.0%ï½14.0%.

Отливките от манганова (Mn) стомана са крехки и неизползваеми. Следователно трябва да обработим термично отливките, за да отговорим на изискванията за механични свойства. Обикновено използваният процес на топлинна обработка за отливки от манганова (Mn) стомана се нарича

Според структурата, сложността и теглото на необходимите отливки от манганова (Mn) стомана, нашите професионални инженери могат да предложат най-добрите процеси на леене за производство на отливки от манганова (Mn) стомана. Ние можем да леем мангановите (Mn) стомани в методите на процес на леене по инвестиционни модели, а също и процес на леене в пясък. Поради специалността на мангановите (Mn) стомани, процесът на леене в пясък е най-използваният метод.

Манганова (Mn) стомана може да бъде отлята като отделни износващи се части или да бъде заварена върху други отливки от въглеродна стомана или отливки от легирана стомана като твърди наварки. Понастоящем отливките от манганова (Mn) стомана, отлети в нашата леярна, се използват главно като части за трошачки, като чукове за трошачки, износващи се блокове, износващи се плочи и облицовки и др. Такъв високоустойчив материал може да помогне за удължаване на живота на отливките на трошачните части . Освен износващите се части на трошачката, стоманените отливки от манган (Mn) също се използват широко в промишлеността на изграждането на оборудване за кариери, копаене, драгиране и изкопни работи.


Редактирано от Santos Wang от Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.

https://www.zhiyecasting.com

santos@zy-casting.com

86-18958238181


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept